Blog

Welkom op onze blog

Welkom, dierenliefhebber! Het is geweldig om je hier te verwelkomen in de digitale wereld van onze dieren speciaalzaak. Bij Panzi-Pet geloven we in het delen van waardevolle kennis en het bieden van deskundig advies, zodat jij en je viervoeter het allerbeste kunnen ervaren.

Onze experts hebben een schat aan informatie over hondenverzorgingtips, het verstrekken van de beste dierenvoeding voor honden, en nog veel meer. We begrijpen dat het leven hectisch kan zijn en dat persoonlijke interacties niet altijd mogelijk zijn. Daarom hebben we deze blog gecreëerd als een virtuele ontmoetingsplaats waar je 24/7 toegang hebt tot ons deskundig advies.

Om het zoeken naar relevante informatie eenvoudiger te maken, hebben we handige icoontjes toegevoegd die specifiek verwijzen naar vier belangrijke gebieden: hond, kat, voeding, en beweging. Zo kun je snel de artikelen vinden die relevant zijn voor jouw geliefde viervoeter.

Of je nu op zoek bent naar praktische hondenverzorgingtips, wilt weten welke dierenvoeding het beste is voor je trouwe metgezel, of gewoon inspiratie zoekt voor leuke activiteiten, onze experten staan klaar om jou te begeleiden op elke stap van de reis.

Dus, leun achterover, ontdek en laat je inspireren door de informatieve artikelen die we speciaal voor jou en je viervoeter hebben samengesteld. Samen streven we naar een gelukkig en gezond leven voor al onze harige vrienden!

Hond

Kat

Voeding

Beweging 

Blog, vuurwerk

Omgaan met vuurwerkangst bij huisdieren: Een Gids voor zorgzame eigenaren

De viering van evenementen met vuurwerk, zoals nieuwjaar of nationale feestdagen, brengt vaak vreugde en opwinding met zich mee voor mensen, maar voor huisdieren kan het een angstaanjagende ervaring zijn. In deze gids onderzoeken we de oorzaken van vuurwerkangst bij huisdieren en bieden we praktische tips om hen te helpen tijdens deze vaak stressvolle momenten.

Lees hier verder.

brok grootte

Brokgrootte voor je hond: invloed op gezondheid, eetgedrag en tandhygiëne

 

De brokgrootte speelt een cruciale rol in de voeding van je hond en kan een aanzienlijke invloed hebben op zijn gezondheid, eetgedrag en tandhygiëne. Of het nu gaat om jouw senior die geniet van kleinere brokjes, wat het kauwen vereenvoudigt, of je volwassen hond die een stevige kauwbeurt krijgt tijdens het eten, de juiste brokgrootte is van belang voor het welzijn van je viervoeter. Tips nodig voor het kiezen van de juiste brokgrootte?

Klik hier.

binnen kat huiskat

5 Manieren om je binnenkat actief en gezond te houden: Het binnenavontuur

Je binnenkat is je trots, je metgezel, en een koning of koningin in zijn of haar eigen koninkrijk, ook al is het jouw huis. Maar het binnenleven kan soms leiden tot een minder actieve levensstijl voor je kat. Het behouden van de vitaliteit en gezondheid van je pluizige vriend is echter van groots belang. In deze blog verkennen we de wereld van indoor kat-entertainment en delen we 5 manieren om je binnenkat actief en gezond te houden.

 

Blog, kattenkruid

De magie van kattenkruid: Hoe het werkt en wat je moet weten

Bij Panzi-Pet Benelux begrijpen we dat katten een speciale plaats in je hart hebben. En als het op katten aankomt, is er één magisch kruid dat vaak voor opwinding en nieuwsgierigheid zorgt – namelijk’ kattenkruid’. Maar hoe werkt het eigenlijk?

In deze blog duiken we in de wereld van kattenkruid, van wat het is, tot de voor- en nadelen ervan.

Blog, trucjes

Hoe leer je trucjes aan je hond?

Training en het aanleren van trucjes aan je hond zijn niet alleen leuke activiteiten, maar ook essentieel voor een gezonde relatie tussen jou en je trouwe metgezel. Deze blog belicht de belangrijkste principes voor succesvolle hondentraining, van het leggen van een stevig fundament met basiscommando’s tot het genieten van plezierige en effectieve trainingssessies.

Lees hier de gehele blog.

Blog, brokken

5 Tips voor moeilijke eters: Hoe je hond weer van zijn brokken kan genieten

Je hond is je trouwe metgezel, en het welzijn van je harige vriend staat hoog op je lijst van prioriteiten. Maar soms, net als bij mensen, kunnen honden kieskeurige eters zijn. Als je merkt dat je hond niet meer zo enthousiast is over zijn brokken als vroeger, maak je dan geen zorgen. In deze blog delen we 5 handige tips om de eetlust van je hond te stimuleren en ervoor te zorgen dat hij weer met plezier van zijn maaltijden kan genieten.

Blog wandeling

5 Leuke winterwandelingen voor jou en je hond

De winterse maanden zijn niet alleen een uitdaging voor ons, maar ook voor onze harige vrienden. Gelukkig biedt België een scala aan prachtige wandellocaties waar jij en je hond samen van kunnen genieten. Ontdek met ons de top 5 wandelingen die niet alleen jullie band versterken, maar ook de winterse natuur omarmen. Klik hier om onze top 5 te ontdekken.

Reclame foto leveringsronde

Leveringsronde: wat is het, en waarom doen we het?

Heb je onze bus al een zien voorbij komen? Of ken je iemand die gebruik maakt van onze leveringsronde? Maar wat is het eigenlijk?  In deze blog leggen we uit wat het is en waarom we deze service willen bieden. Bekijk hier alle informatie en hoe jij er voordeel kunt uithalen.

 

Fokker aan het woord

Fokker aan het woord: Thomas Manhout

Welkom bij een nieuwe aflevering van “Fokker aan het Woord”, waarin we de schijnwerpers richten op onze partners die kiezen voor Panzi-Pet. In deze reeks gaan we op bezoek bij enkele van onze gewaardeerde fokkers om een inzicht te krijgen in hun wereld. Vandaag duiken we in het verhaal van Thomas Manhout, een toonaangevende fokker die de overstap maakte vanaf het begin binnen Panzi-Pet Benelux.

 

Hond gids vakantie

Vakantie: waar op letten als je viervoeter mee gaat!

Een vakantie met je hond kan een geweldige ervaring zijn, mits je de juiste voorbereidingen treft. Hier is een handige gids om ervoor te zorgen dat jouw vakantie met je hond soepel verloopt, van voorbereiding tot aankomst op je bestemming.
Wandelen, bewegen

5 Leuke winterwandelingen voor jou en je hond

 Verschillende factoren spelen een rol, zoals leeftijd, ras, grootte, gezondheid en persoonlijkheid van de hond. Toch is het duidelijk dat regelmatige lichaamsbeweging cruciaal is. Dit voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van onze viervoetige vrienden. In deze verkenning zullen we de optimale hoeveelheid beweging voor jouw hond onder de loep nemen. Gevolgd met handige tips om jullie wandelavonturen veilig en plezierig te maken.